Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/findskoletasken.dk/public_html/wp-content/themes/health-point/functions.php on line 0
Skoletasker test - LEGO skoletasker klarer sig bedst

Skoletasker test – LEGO skoletasker klarer sig bedst

lego-skoletasker-small
Når der skal testes skoletasker har ForbrugerLaboratoriet, der har speciale i test af forbrugsprodukter til børn, udviklet deres egen testmetode.  ForbrugerLaboratoriet har i bl.a. testet LEGO skoletasker som får karakter i toppen af skalaen.

Tasken gennemgår følgende tests:

 • Ergonomi. Hvordan sidder tasken i forhold til vejledende aldersgrupper og hvilke indstillingsmuligheder har den for at imødekomme en god ergonomi.
 • Indretning. Er der plads til de ting børnene har behov for dagen igennem herunder bøger, mapper og kontaktbog, plads til penalhus og madkasse. Samt om der er risiko for at hænge fast med løse stropper og snore.
 • Betjening. Hvor nemt kan børn såvel som voksne justere og tilpasse skoletaskens stropper så den sidder korrekt. Samt test af andre daglige situationer som om tasken er nemt at hænge op på en knage.
 • Styrke. Kan lynlåse og stropper holde til pres, stræk og slag som de udsættes for i det daglige.
 • Finish og informationer. Om der er er kanter eller andet som barnet kan skære sig på samt om skoletaskens vejledning er tilstrækkelig.

Under flere af disse tests, er skoletasken pakket med det der vil svare til en normalt pakket skoletaske: Bøger, mapper, penalhus, drikkeflaske, madkasse samt elektronisk lejetøj for de store. Og børnene som skoletaskerne testes på er gennemsnitlig størrelse i forhold til deres alder og klassetrin.

Test resultaterne for LEGO Small

Samlet bedømmelse, 1-5 (vægtet & afrundet) 4,4 – Meget god
Ergonomi, 1-5 4,4
Indretning, 1-5 3,8
Betjening, 1-5 4,2
Styrke, 1-5 5,0
Finish, holdbarhed og informationer, 1-5 4,5

 

LEGO Small-serien fås med flere forskellige motiver, som er kendt fra både LEGO klodserne samt spiluniverset.

Find alle LEGO Small skoletaskerne her

LEGO Ninjago er en populær skoletaske blandt drenge. Læs mere her.

Pigerne elsker LEGO Friends skoletasken. Læs mere her.

LEGO Friends Powerfull er lige ledes en populær pige skoletaske. Læs mere her.

Drengene er også vilde med LEGO Chima. Læs mere her.

Comments for this article (2)

 • Kim Skivild says:

  Min mor købte i går en Lego (friends) taske til min datter, som skal til at starte i skole, ud fra ovenstående rosende ord.
  Lykken var stor, men desværre kort, for vi har nu afleveret den igen, og købt en Jeva.
  Dette fordi at i, i testen ikke tager højde for, at børnene skal kunne bruge den medfølgende gymnastiktaske, som spændes fast oven på tasken. Når man fylder tasken med et par mapper og bøger, og samtidig fylder gymnastiktaken med håndklæde, sko, tøj m.m. gør placeringen, at et barn ikke kan cykle med den på ryggen, samtidig med at dette har sin cykelhjelm på, uden at de kommer i karambolage med hinanden. Ved min egen lille test gik det så galt, at når hun lænede sig ind over cyklen for at gripe styret, skubbede gymnastiktasken hjelmen ned over hendes øjne.
  Gymnatiktaskens placering oven på tasken gør samtig at det er meget svært for barnet at se sig over skulderen når dette f.eks skal krydse en vej.
  En meget fin taske, men desværre med en meget uheldig konstuktionsfejl, når gymnastiktasken skal med.
  Vh. Kim Skivild

  • Hej Kim
   Hvor er jeg glad for din feedback – den vil helt sikkert være til stor gavn for andre der skal vælge skoletaske.
   Lige for en god ordens skyld er det ForbrugerLaboratoriet der har udført ovenstående tests. De er et af os uafhængigt laboratorium.

   Det er drøn ærgerligt hvis ikke man både kan tage højde for det ergonomiske og det sikkerhedsmæssige på cyklen, på en gang.

   Jeg håber I får stor glæde af Jeva skoletasken.

   De bedste hilsner
   Lars Skoldby, FindSkoletasken.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *