Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/findskoletasken.dk/public_html/wp-content/themes/health-point/functions.php on line 0
4 ting der skal være på en ergonomisk skoletaske

Hvad kendetegner en ergonomisk skoletaske

For 20 år siden var der ikke mange der tænkte over ergonomiske skoletasker. Du husker sikkert de gamle klassiske skoletasker, der var så tynde at du kunne mærke om et papir var foldet forkert. Og var der en mappe bagerst i tasken føltes det som et bræt op af ryggen. Dengang havde skoletasker ofte smalle stropper af polyester, som kunne føles som om de kunne skære gennem en skindjakke.

I dag er ergonomiske skoletasker heldigvis et af de vigtigste parametre når forældre skal vælge skoletasker til deres børn.

Her er 4 ting som kendetegner en ergonomisk skoletaske.

God rygpolstring

En ergonomisk skoletaske skal skåne ryggen. Det er især vigtigt når børnene er små. Sørg for der er en god rygpolstring som former sig efter dit barns ryg. Ved lænden, bør der være en ekstra polstring, fordi vægten af skoletasken og skolebøgerne, giver et ekstra tryk her.

Justerbare og polstrede skulderstropper

Skulderne står for en stor del af belastningen. Derfor skal skulderstropperne være bredde og godt polstrede.

Næsten alle skoletasker har i dag justerbare skulderstropper. Det er vigtigt så tasken løbende kan tilpasses i løbet af året. F.eks. skal den have en indstilling i vinterperioden hvor der skal være plads til det tykke overtøj, og anden indstilling om sommeren hvor overtøjet bliver tyndere.

Derfor er det en god idé at vælge en skoletaske der er nem at justere for barnet selv.

Tværgående brystspænde

Hen over brystet skal der være en tværgående brystspænde eller rem, som skal sikre at skoletasken ikke glider og kommer til at hænge nede på ryggen. Sker dette flyttes tyngdepunktet og det kan give skader på ryggen.

Gymnastiktasken øverst

Mange skoletasker sælges sammen med en gymnastiktaske. Nogle gymnastiktasker kan spændendes på skoletasken mens andre må bæres løst ved siden af. Det er mest optimalt hvis gymnastiktasken påspændes højt på tasken. Dermed undgå du at vægten og tyngdepunktet flyttes bagud.

I videoen herunder kan du se yderligere 5 råd fra ergoterapeuterne:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *